fbpx

Trajnostni razvoj in mobilnost

Ustvarjanje pametnih mest v praksi: Marko Peterlin in Luka Mladenovič


Četrtek, 11. oktober ob 18. uri

ABC Hub, spodnja etaža Emporiuma, Letališka cesta 3, BTC City Ljubljana


Na polfinalnem dogodku, ki se bo odvil v sklopu projekta #Innovate, bosta raziskovalca Marko Peterlin in Luka Mladenovič predstavila primere dobrih praks pri ustvarjanju pametnih mest, konkretno v Sloveniji.

Kaj so ključni izzive pri načrtovanju prometa v mestih? Kaj se dogaja v zadnjih letih in kako prihaja do sprememb? Kako je s parkirno politiko pri nas? Videli bomo, kako mesta s sodobnimi tehnologijami že delujejo na tem področju.

Prisostvovali bomo tudi pitch-anju udeležencev dogodka #Innovate, ki bodo svoje inovativne rešitve za pametna naselja predstavili pred komisijo in gostoma.

Pridite pogledat, kakšni potenciali se skrivajo med inovativnimi mladimi!


Marko Peterlin je direktor IPoP – Inštituta za politike prostora, ki podpira skupnosti pri trajnostnem urejanju prostora. Osredotoča se na trajnostno mobilnost in upravljanje. Zadnje čase ga še posebej zanimata hoja kot mobilnostna praksa in parkirna politika.

 

 

 

Luka Mladenovič je raziskovalec na področju trajnostne mobilnosti in urbanističnega načrtovanja. Ukvarja se z izzivi povezanimi z upravljanjem mobilnosti, spreminjanjem potovalnih navad prebivalcev in promocije hoje in kolesarjenja. Vključen je v vrsto nacionalnih in evropskih projektov na tem področju.

 

 


Agenda:

18.00-18.10 Uvodni pozdrav
18.10-18.30 Primer dobre prakse: Mobilnost v mestih; g. Luka Mladenović
18.30-19.30 Predstavitev rešitev #Innovate programa (“pitchanje” udeležencev)
19.30-19.50 Primer dobre prakse: Parkirna politika; g. Marko Peterlin, direktor IPoP
19.50-20.00 Razglasitev finalistov
20.00-21.00 Mreženje ob pogostitvi

V strokovni komisiji bodo sodelovali: g. Uroš Beočanin (SAP), g. Luka Mladenović (UIRS), g. Martin Vuk (Agilicity) in Maša Zgonec (Zavod Ypsilon).

Zagotovite si svoje mesto s prijavo spodaj.

CIC project is proudly supported by SAP